Leiding

Docente


Lianne Appeldoorn, (juf Lilly) die zorg draagt voor de lessen/het project, heeft zelf de MTRO (Toerisme en Recreatie) gestudeerd, en heeft hierdoor veel weet over de landen.

Daarnaast heeft ze ook sinds jongs af aan met kinderen gewerkt, eerst als oppas, later als juf jazzballet en aerobics, en daarna nog 10 jaar gewerkt als entertainer, met hoofdzakelijk de miniclub, minidisco, theater, en sportaktiviteiten in verschillende hotels in Belgiƫ, en Spanje (eerst vasteland, daarna Mallorca, Fuerteventura en Lanzarote, waarbij ze 14 jaar in totaal op Lanzarote heeft gewoond en gewerkt).

Heeft een talenknobbel, waarbij ze vier vreemde talen zoals Spaans, Duits, Engels en Frans, al vloeiend kan spreken en schrijven, en nu ook nog een klein beetje Arabisch, Portugees en Italiaans leert, zodat ze met iedereen kan communiceren, en ook omdat haar interesse hiervoor heel breed is.

Al deze kennis wil ze graag overbrengen op kinderen, want die zijn capabel om het snel te leren en te onthouden, plus daarbij komt dat kinderen spontaan en eerlijk zijn, waar je dan gelijk op kunt inspringen als hun iets niet bevalt.

Haar passies zijn dansen, reizen, paardrijden, gitaar spelen en zingen, en door dit alles met elkaar te combineren, krijg je een goed op zichzelf staand project, waarbij we al dansend rond de wereld gaan, en tegelijkertijd iets meegeven van elke gewoonte en cultuur in ieder land.

En door haar passies samen te brengen, kan zij met groot plezier en toewijding, dit project presenteren en uitvoeren.

De reden waarom ik dit wil doen, is heel simpel ; Mijn passies kan ik waarmaken en blijven doen middels dit project, en kinderen vergeten niet gauw iets, waarmee ze dus een kleine voorsprong hebben op anderen, en ze eventueel later deze kennis kunnen toepassen/gebruiken als ze in het land zelf een keertje zijn, of iemand ontmoeten uit dat land. Ook is het een laagdrempelige manier om kinderen met een andere culturele achtergrond, of met een kleine beurs, toch mee te laten draaien in onze maatschappij, om zo hun sociale contacten beter te kunnen opbouwen, waardoor vriendschappen kunnen ontstaan.

En we maken er samen iets moois van, en bezorgen de kinderen een onvergetelijke tijd!

Op zoek naar een andere activiteit?